ECO-kisten

Mensen delen de overtuiging dat alle acties die we nemen om ons milieu te besparen en beschermen de moeite waard zijn, hoe groot of klein de impact van deze acties ook zijn. Deze overtuiging kan als resultaat hebben dat we onze gewoontes gaan veranderen en kiezen voor producten die de natuurlijke bronnen van moeder aarde niet verder belasten.

Visie en milieu

In het nog niet zo verre verleden was het een gewoonte om onze dierbaren te begraven in massief houten uitvaartkisten. Nu bestaat het merendeel van de uitvaartkisten uit MDF of spaanplaat. Het milieu vraagt van ons om na te denken over op welke wijze we onze laatste reis willen maken. Wist u dat een standaard uitvaartkist meer emissies voortbrengen dan de overledene tijdens een crematie? Een Eco uitvaartkist, geproduceerd met eigen ontwikkelde technologie, heeft 60% minder emissies dan de standaard uitvaartkisten.

Het product en het productieproces is gebaseerd op gebruik van milieuvriendelijke materialen en minimale verspilling van de grondstoffen die ons door moeder aarde gegeven zijn. Of het nu is met eigen ontwikkeld materiaal, milieuvriendelijke inkten en lijmen, gerecycled verpakkingsmateriaal tot hergebruik van afvalmateriaal, we streven er continue naar om materialen en productieprocessen te blijven verbeteren in het belang van ons milieu. In deze 21e eeuw is het belangrijk dat ieder individu, iedere familie het milieu helpt door de juiste keuzes te maken.

Design filosofie

Het ontwerpen van deze kisten en urnen is ontstaan door inspiratie en vraag vanuit families. Luisteren naar hun verhalen, en dit terugkoppelen naar uitvaarten en uitvaartkisten, vertelt ons wat belangrijk is voor mensen om te kiezen voor een Eco uitvaartkist. Families vertellen ons dat wanneer de keuze op een Eco uitvaartkist is gevallen de levensverhalen over hun dierbare overledene de boventoon voeren, wat de hobby’s waren, wat de belangrijke dingen in het leven waren en waaruit de speciale onvergetelijke momenten bestonden. Verhalen die het verdriet niet wegnemen maar de pijn verzachten.

Onze designafdeling werkt vol overgave om ieder design te ontwerpen in een stijl die deze emoties en verhalen vertolken voor de families. De designs worden ontworpen met behulp van een foto- bibliotheek, fotogalerijen op internet, foto’s uit private collecties of door foto’s van speciale edele houtsoorten. De focus ligt hierbij op kwaliteit, originaliteit en detail. We hebben gekozen voor diverse thema’s die alle facetten van het leven en het denken reflecteren. Van praktische en eenvoudige stijlen tot uitgewerkte en uitgesproken designs. En natuurlijk is er de designafdeling om een geheel eigen, gepersonaliseerde uitvaartkist te ontwerpen.

De expertise binnen ons bedrijf stelt ons in staat om zowel aan traditionele als aan eigentijdse, trendvolgende of door families speciaal geopperde wensen, te kunnen voldoen. Hierdoor beschikken we inmiddels over een uitgebreide collectie designs die geschikt zijn voor alle leeftijden en culturen. Onze inspiratie is dat het design verhalen over de dierbare overledene naar boven brengt en op die wijze een zinvolle bijdrage levert aan de uitvaart voor de nabestaanden.

web-27140_standaard_phalaenopsis-2 web-52801_standaard_klaproos web-70355_design_naturel-2 web-81074_standaard_championsleague-2

Ik wil terug naar het blogoverzicht

Vragen over uw uitvaart?

Contacteer ons