Al tien jaar lang geeft De Nachtzon rouwen een nieuwe dimensie: “Ook dit jaar weer tal van interessante lezingen!”

Dit jaar bestaat Uitvaartverzorging De Nachtzon tien jaar. Al van bij de opstart lieten zaakvoerders Dirk Van Nieuwkerke en Griet Pauwels met hun verfrissende aanpak een nieuwe wind door de branche waaien. Afscheid nemen van een dierbare is nooit gemakkelijk en dat weten ze bij De Nachtzon maar al te goed. Met hun warmmenselijke aanpak hebben Dirk en Griet dan ook steeds aandacht voor zij die achterblijven. “Bij ons staat niet enkel de overledene, maar ook de rouwende familie echt centraal”, klinkt het sereen.

VOORDRACHT: Helpen bij verlies en verdriet Door Prof. Manu Keirse

De coronacrisis woedt nu al meer dan een jaar en heeft ook een invloed op het reilen en zeilen bij Uitvaartverzorging De Nachtzon. “Met pijn in het hart zien wij ons genoodzaakt om voor de derde keer op rij onze lezing met professor Manu Keirse te annuleren”, zegt uitvaartondernemer Dirk Van Nieuwkerke.

Uitvaartverzorging met een warmmenselijke aanpak, ook in tijden van corona

2020 is geen jaar als een ander. Ook bij Uitvaartverzorging De Nachtzon kunnen ze daarvan meespreken. De anders zo druk bijgewoonde lezingen van zeer vakbekwame personen als Manu Keirse en de traditionele herdenkingsdiensten in november kunnen dit jaar wegens de coronacrisis niet doorgaan. Toch blijven zaakvoerders Dirk Van Nieuwkerke en Griet Pauwels en hun gedreven team dagelijks met veel passie voor het beroep, mensen bijstaan bij het afscheid nemen van hun dierbaren. “Ook in tijden van corona staan we garant voor piekfijn verzorgde uitvaarten”, klinkt het vastberaden, en dit volgens elk budget.

Nieuwe trend bij uitvaarten: wikkelgoed

De klassieke begrafeniskist krijgt concurrentie van de wikkeldoek. Dat is een biologisch afbreekbare doek. Lichamen kunnen zo, zonder kist, begraven of gecremeerd worden. Dat mag al bijna 15 jaar van de wet in Vlaanderen en gebeurt al binnen bepaalde culturen, maar bij het grote publiek begint het ecologisch alternatief nu pas aan te slaan. In Oost-Vlaanderen zijn er intussen twee begrafenisondernemers die het doen, goed voor een tiental uitvaarten per jaar.

Mooie lezing van Manu Keirse in Uitvaartverzorging De Nachtzon

Onlangs vond in Uitvaartverzorging De Nachtzon een interessante avond plaats met rouwspecialist Manu Keirse. De begenadigde spreker kwam er praten over rouwverwerking. Ook deze keer lokte de gratis voordracht een massa volk naar het ondertussen tot ver buiten Maldegem bekende uitvaartcentrum.

ECO-kisten

Mensen delen de overtuiging dat alle acties die we nemen om ons milieu te besparen en beschermen de moeite waard zijn, hoe groot of klein de impact van deze acties ook zijn. Een Eco uitvaartkist, geproduceerd met eigen ontwikkelde technologie, heeft 60% minder emissies dan de standaard uitvaartkisten.

Manu Keirse ontroert De Nachtzon

Enkele weken geleden liep Uitvaartverzorging De Nachtzon vol voor een lezing met Manu Keirse. Het was al de zevende keer dat de rouwspecialist in De Nachtzon te gast was. Ook deze keer was het tijdens zijn toespraak muisstil en hing het publiek aan zijn lippen.

Omgaan met verlies en afscheid

Uitvaartverzorging De Nachtzon zet haar traditie van het organiseren van avonden met interessante sprekers verder. Onlangs was de Nederlandse topspreker Marinus van den Berg er te gast. Hij kwam praten over omgaan met verlies en afscheid.

In onze winkel presenteren wij o.a. een zeer uitgebreid gamma aan asurnen

Nabeshouwing herdenkingsdienst in De Nachtzon

In de maand november vond in Uitvaartverzorging De Nachtzon een herdenkingsmoment plaats voor de families van de dierbare overledenen van wie er afgelopen jaar afscheid werd genomen. Het werd een serene herdenkingsdienst met troostende woorden en mooie ingetogen muziek.

Herdenkingsdienst 13 november

Elk jaar in november organiseert De Nachtzon een herdenkingsdienst voor de families van de dierbare overledenen wiens uitvaart het afgelopen jaar plaatsvond in de aula van het mooie uitvaartcentrum.