Nabeshouwing herdenkingsdienst in De Nachtzon

In de maand november vond in Uitvaartverzorging De Nachtzon een herdenkingsmoment plaats voor de families van de dierbare overledenen van wie er afgelopen jaar afscheid werd genomen. Het werd een serene herdenkingsdienst met troostende woorden en mooie ingetogen muziek van het ensemble ‘Maatwerk’ onder leiding van Ad van de Wege, violiste Evelien Vanpoucke en mezzo-sopraan Lieve Maertens.

De dienst ging van start met het lied ‘I am Sailing van Rod Stewart’. “Dit is een lied met een dubbele betekenis”, sprak Dirk Van Nieuwkerke de mensen toe. “Naast een zoete ballade is het namelijk een lied dat gaat over afscheid nemen, het loslaten van onze geliefden en de hoop om ooit weer samen te zijn.” Omdat De Nachtzon een uitvaartcentrum is met respect voor alle levensovertuigingen bevatte de dienst ook een gebedsmoment waarbij de aanwezige gelovigen samen het Onze Vader en het Wees Gegroet baden. Daarna bracht mezzo-sopraan Lieve Maertens het lied ‘Music for a While’. “Dit lied is onderdeel van de muziek die Purcell in 1692 schreef bij het toneelstuk Oedipus. Muziek en toneel over de wereld van de Griekse mythologie en de Oedipus-legende, maar vooral over de kracht van de liefde van de mensen voor elkaar”, aldus uitvaartondernemer Dirk Van Nieuwkerke.

nachtzon-90 Na de herdenkingsplechtigheid nodigden Ronny Geernaert, Dirk Van Nieuwkerke en Griet Pauwels
de aanwezige families uit voor een goede babbel met een drankje en een hapje.

Vooraan in de aula stonden de foto’s opgesteld van de dierbare overledenen. Zij die dat wensten konden bij aanvang van de herdenkingsdienst bij de foto van hun dierbare een kaarsje aansteken en op het einde het bijhorende nachtzonnetje als aandenken mee naar huis nemen. “Met z’n allen beseffen we maar al te goed dat we door onze geboorte gedoemd zijn om ook te sterven”, vertelde Dirk Van Nieuwkerke. “Wat we daartussen verrichten is voor elk van ons verschillend, wel wetend dat iedereen bij het verlaten van deze aardbol in zijn of haar dichtste kring een grote leegte achterlaat. Een leegte die niet op te vullen is. Dat doet ons veel verdriet, verdriet dat verzacht wordt door over de overledene te praten en hem of haar te herinneren in schone momenten van het leven.”

Na de herdenkingsdienst nodigden Dirk Van Nieuwkerke en Griet Pauwels de aanwezige families uit voor een goede babbel met een drankje en een hapje. Een aanpak die de warmmenselijke benadering van De Nachtzon mooi illustreert.

Ik wil terug naar het blogoverzicht

Vragen over uw uitvaart?

Contacteer ons