De Nachtzon herdenkt overledenen met ingetogen en warmmenselijke plechtigheid

Onlangs vond in Uitvaartverzorging De Nachtzon een herdenkingsmoment plaats voor de families van de dierbare overledenen van wie er het afgelopen jaar afscheid werd genomen in de aula van De Nachtzon. Het was een ingetogen dienst met poëtische teksten over gemis en de pijn die gepaard gaan met het heengaan van een dierbare. Hans Van Canneyt op euphonium, Evelien Van Poucke op viool, het vocaal herenensemble Maatwerk o.l.v. Ad van de Wege en Isabel De Baets brachten een gepast muzikaal intermezzo.

content-herdenkingsdienst

Middenin de natte en kille herfst was het onze betrachting om zij die het afgelopen jaar een dierbare verloren wat innerlijke warmte te bezorgen. We deden dit met een zorgvuldig samengestelde dienst met zinvolle teksten, voorgedragen door o.a. An De Leenheer, en rustige muziek. Voor de gelovigen werd er eerst een gebed voorgelezen. De teksten die daarna aan bod kwamen, waren bestemd voor iedereen. Vooraan in de aula stonden de foto’s opgesteld van de dierbare overledenen waarvan het afgelopen jaar in De Nachtzon afscheid werd genomen. Zij die dat wensten konden bij aanvang van de herdenkingsdienst bij de foto van hun dierbare een kaarsje aansteken. Op het einde konden ze het bijhorende nachtzonnetje als aandenken mee naar huis nemen. We beseffen allemaal dat we door onze geboorte ook eenmaal zullen sterven. Het leven brengt voor elk van ons iets anders. Veel dingen kiezen we zelf, andere komen zomaar op ons levenspad. Maar één ding is zeker: bij het verlaten van deze aardbol brengt een overlijden een grote leegte teweeg. Een leegte die door niets of niemand op te vullen is. Dat doet ons veel verdriet.

Herinneren in mooie momenten

Vroeg of laat verliest iedereen een dierbare: een grootvader of oma, een vader, een moeder die ons heel veel waarden meegaf, een partner of echtgenoot die ons plots of na ziekte ontviel, een broer of een zus waarmee we prachtige tijden beleefden of een zoon of dochter die we veel te kort bij ons mochten hebben. Door te praten over de overledene, door zijn of haar naam te blijven noemen, door hem of haar te herinneren in de mooie momenten van het leven, kunnen wij het verdriet een beetje verzachten.

Ik wil terug naar het blogoverzicht

Vragen over uw uitvaart?

Contacteer ons