Chris Lomme en Simone Milsdochter brengen ontroerende eenakter in De Nachtzon

MALDEGEM — Naar aanleiding van tien jaar De Nachtzon staan er in 2023 tal van interessante lezingen en serene activiteiten op het programma. Ook de avond met Chris Lomme & Simone Milsdochter werd er een om in te kaderen. Met hun eenakter ‘Daar mag je niet aan denken’ brachten ze onder woorden waarover veel mensen moeilijk kunnen praten, namelijk het einde van het leven.

 

De voorstelling ‘Daar mag je niet aan denken’ kwam er op initiatief van Kom op tegen Kanker en heeft als doel om het levenseinde en nalatenschap bespreekbaar te maken, onderwerpen die nog heel vaak in de taboesfeer zitten.
Tijdens de voorstelling probeert een dochter (Simone Milsdochter) met haar moeder (Chris Lomme) te praten over het naderende einde. De moeder heeft het moeilijk om de feiten onder ogen te zien, terwijl de dochter haar levenseinde op een bepaalde manier al een plaats heeft kunnen geven. Wanneer de dochter vertelt dat ze een testament wil opstellen, reageert de moeder ontdaan. Langzaam ontspint zich een ontroerende dialoog, waarbij moeder en dochter naar elkaar toegroeien. Beetje bij beetje worden gevoelige thema’s bespreekbaar en uiteindelijk beslissen ze om beiden een testament op te stellen.
“Na de voorstelling vond ook nog een praatcafé plaats, waarop notarieel juristen van Kom op tegen Kanker aanwezig waren”, vertelt uitvaartondernemer Dirk Van Nieuwkerke. “Mensen konden er vrijblijvend napraten en konden vragen stellen over wat er allemaal komt kijken bij het opmaken van een testament.”
Tussen al die interessante gesprekken door, wilden de talrijke aanwezigen maar al te graag op de foto met de zeer sympathieke actrices.

Intieme kerst in De Nachtzon

Ook later dit najaar staan er in Uitvaartverzorging De Nachtzon nog activiteiten op het programma. Zo komt op donderdag 23 november om 19.30 uur Marinus van den Berg een lezing geven. “Marinus staat garant voor een heel intense en interactieve avond, waarop mensen hun gevoelens kwijt kunnen”, klinkt het bij Dirk Van Nieuwkerke en Griet Pauwels, die de voorbije tien jaar met hun verfrissende aanpak een nieuwe wind door de branche lieten waaien. “Met heel treffende en zachte woorden behandelt hij tijdens zijn voordrachten moeilijke thema’s als rouw, het lijdensproces van de stervende en tal van andere zaken, waarmee we als mens geconfronteerd worden bij het heengaan van een dierbare. Echt indrukwekkend!” Op donderdag 7 december om 20 uur sluiten Griet en Dirk hun jubileumjaar af met ‘Intieme kerst in De Nachtzon’. “Die avond verwelkomen we gemengd koor Canticorum, dat advents- en kerstliederen zal zingen. Ook zal er stemmige kerstpoëzie voorgedragen worden”, klinkt het.
(Michel Wijne / foto’s: © MW)

Ik wil terug naar het blogoverzicht

Vragen over uw uitvaart?

Contacteer ons