De Nachtzon sluit jubileumjaar af met hartverwarmend kerstconcert en stemmige kerstpoëzie

MALDEGEM — Het voorbije jaar werd op een stijlvolle manier stilgestaan bij de tiende verjaardag van Uitvaartverzorging De Nachtzon. Zaakvoerders Dirk Van Nieuwkerke en Griet Pauwels organiseerden tal van mooie lezingen en interessante avonden, die steeds heel veel bijval kenden. Vorige week sloten ze hun jubileumjaar af met ‘Intieme kerst in De Nachtzon’, een prachtige avond waarop Canticorum advents- en kerstliederen bracht en Silvie De Coninck en Delfine Decaesteker stemmige kerstpoëzie voordroegen.

“2023 was een heel bijzonder jaar voor ons”, vertelt uitvaartondernemer Dirk Van Nieuwkerke. Onze tiende verjaardag, die we vierden met tal van mooie lezingen, voordrachten en zelfs een eenakter. Zo verwelkomden we in onze aula onder meer Manu Keirse, Paradox, Wim Distelmans, Roger Lathouwers, Chris Lomme, Marinus van den Berg en onze eigen Delfine Decaesteker, die het elk op hun eigen manier en met veel expertise hadden over thema’s als rouw, euthanasie en nalatenschap. Stuk voor stuk boeiende avonden, die zowel ons als onze bezoekers hebben geraakt. Telkens werden de bezoekers tijdens de pauze en achteraf door Griet en Dirk verwend met een drankje en lekkere hapjes. Aangezien we stilaan naar het einde van het jaar toegaan, gaven we de laatste activiteit van ons jubileumjaar de naam ‘Intieme kerst in De Nachtzon’. Het werd allesbehalve een ‘Stille Nacht’. Met tal van mooie kerstliederen, gebracht door het gemengd koor Canticorum onder leiding van dirigent Jan Wauters en muzikaal ondersteund door pianist Stijn Wauters, werd het een onvergetelijke en hartverwarmende avond. Om het geheel nog wat extra uitstraling te geven werden de advents- en kerstliederen van Canticorum afgewisseld met stemmige kerspoëzie, gebracht door onze voorgangers Silvie De Coninck en Delfine Decaesteker.”
Aan Kom-Op-Tegen-Kanker Maldegem, werd een cheque van 2500€ overhandigd, het totaal van de bezoekersbijdragen
2.500 euro voor KOTK Maldegem
“Zowel Griet als ik blikken met een heel goed gevoel terug op ons jubileumjaar en zijn blij en dankbaar dat we op onze lezingen en voordrachten telkens heel wat mensen mochten verwelkomen. Het stemt ons dan ook heel tevreden dat we 2.500 euro, het totaalbedrag van de bezoekersbijdragen, kunnen overhandigen aan Kom op tegen Kanker Maldegem”, aldus Dirk Van Nieuwkerke.
(Michel Wijne / foto’s: © MW)
Kerstconcert Canticorum
Canticorum en het kinderkoor van de school De Papaver geven kerstconcerten op zaterdag 16/12 (20.00) en op zondag 17/12 (15.00 en 18.00) in de kerk van Adegem. Kaarten (12 euro) zijn te bekomen bij de koorleden. Zondagnamiddag is reeds uitverkocht.
Met zijn gekende en gewaardeerde stijl bracht dirigent Jan Wauters, samen met het koor Canticorum, de gepaste sfeer.
De hoofdpersonages, die instonden voor een zeer geslaagde ‚Intieme kerst in De Nachtzon‘: v.l.n.r. Delfine Decaesteker, Stijn Wauters, Pol Pauwels, Jan Wauters, Silvie De Coninck, samen met Griet en Dirk
Ook de leden van Canticorum genoten van de hartelijke ontvangst na het concert.

Ik wil terug naar het blogoverzicht